Hat gyanúsított van az Alstom-metrókocsik beszerzésének ügyében

2019. március 11., 08:15

Szerző:

Hatra emelkedett a gyanúsítottak száma az Alstom-metrókocsik beszerzése kapcsán indult nyomozásban – írja a Magyar Hírlap. 

– Az Alstom-metrókocsik ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség hat személyt hallgatott ki gyanúsítottként, de két személy esetében az eljárást elkülönítették – mondta a lapnak Kovács Katalin, a főügyészség szóvivője. Hozzátette, hogy közszereplő nincs a gyanúsítottak között, és egyikük sem áll kényszerintézkedés alatt. Az eljárás jelenleg is folyamatban van.

A lap hétfői számában felidézik, hogy a 2-es és a 4-es metróvonalon beszerzett francia Alstom-metrókocsik ügyében 2016 szeptembere óta tart a nyomozás vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés és más bűncselekmények miatt. 

Hozzátették, hogy a 4-es metró beruházásának szerződéseit vizsgáló másik ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomoz. A Fővárosi Főügyészség által felügyelt büntetőügyről Rab Ferenc helyettes szóvivő a Magyar Hírlappal annyit közölt, hogy a nyomozás továbbra is felderítési szakaszban van.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.