Összefoglaló: ez várható október 23-án a fővárosban

Két Békemenet közül választhatnak az ünneplők. A 168 mindenhonnan tudósít. 

2021. október 23., 09:19

Szerző:

A fővárosban rögtön három nagy rendezvény közül választhat az ünneplő közönség szombaton, az 1956-os forradalom ünnepnapján, írja a 24.hu

A kormánypárti Békemenet

Az Orbán-kormány mellett kiállni bármikor, illetve akár azonnal képes Civil Összefogás Fórum ( CÖF) Békemenetet szervezett a nemzeti ünnepre. A gyülekező délután kettőkor lesz a  Műegyetem rakparton. A meneten résztvevők a  Műegyetem rakpart – Szent Gellért tér – Szabadság híd – Fővám tér – Kálvin tér – Múzeum körút – Astoria útvonalon fognak haladni egészen az Erzsébet térig, ahol Orbán Viktor miniszterelnök fél négykor fogja elmondani ünnepi beszédét. A rendezvényen nem csak 1956-ról, hanem a 2006 őszén történtekről is megfognak emlékezni. A szervező CÖF egyúttal Brüsszelnek és a baloldalnak is üzenni kíván a Békemenettel. 

A Kutyapárt passzivistái is kiállnak az Orbán-kormány mellett

Egy alternatív Békemenet is várható szombaton a Magyar Kétfarkú Kutya Párt rendezésében. A párt passzivistái a tervek szerint fél tizenegytől gyülekeznek majd az Oktogon, aztán délben indulnak tovább, hogy háromra a Moszkva/Széll Kálmán térre érkezzenek. Korábban mi is írtunk arról,  hogy a kétfarkúak is köszönetet akarnak mondani a kormánynak a Békemenettel. 12 pontos követelést is megfogalmaztak a nemzeti ünnepre, amelyben többek között felelőtlen és számonkérhetetlen minisztériumokat követelnek. 

Az ellenzéki összefogás rendezvénye

A harmadik nagyrendezvényt a hatpárti ellenzéki összefogás rendezvénye lesz. A rendezvény délután négy órakor fog kezdődni, az Andrássy út-Dózsa György út sarkán. A megemlékezésen mind az öt korábbi miniszterelnök-jelölt is felszólal majd. 

(Kiemelt kép: 168.hu)

Szombattól az északi szakaszon, a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között a hétvégéken is jár a 3-as metró, míg a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között pótlóbuszok közlekednek – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel. A felújítás várhatóan májusban fejeződik be.