Harmincmillió forintra perli apja Szilágyi Liliánát

A Blikk információi szerint személyiségi jogi eljárást kezdeményez.

2022. április 20., 06:42

Szerző:

Tavaly év végén állt ki a nyilvánosság elé Szilágyi Liliána Eb-ezüstérmes úszónő, hogy az apja fizikálisan, mentálisan és szexuálisan bántalmazta őt. Az üggyel az úszószövetség is foglalkozott, amelynek végén Liliánának adtak igazat. A rendőrség is foglalkozott az üggyel, bár Szilágyi Liliána nem tett vallomást, így a hatóságok nem indítottak el nyomozást az ügyben.

A Blikk pedig arról írt, hogy Szilágyi Zoltán beadott egy keresetet lánya ellen; ezt az ügyvédje közölte Szilágyi exfeleségével. A portál úgy tudja, hogy, a volt férj legalább három pert indított már az anya ellen házasságkötés felbontása miatt vagyonjogi, ingatlanokkal és céges kötelezettségekkel kapcsolatos ügyekben. Most pedig Liliánával szemben  egy 30 millió forintos személyiségi jogi eljárást kezdeményez.

Dr. Bacsek György ügyvéd szerint ekkora összeget aligha ítél meg a bíróság. A jó hírnév sérelme valakinek a személyét sértő tény valótlan állításával, híresztelésével és valós tény hamis színben feltüntetésével valósulhat meg. Az ilyen perekben az alperesnek bizonyítania kell, hogy valós tényállítást tett. Ha a bíróság megállapítja a jogsértést, nyilvános bocsánatkérésre is kötelezheti az illetőt. A sérelemdíj összege több tényezőtől, például alperes anyagi körülményeitől is függ, de a jelenlegi bírósági gyakorlat által megítélt összeg az ötmillió forintot jellemzően nem haladja meg idehaza – részletezte az ügyvéd.

(Kiemelt kép: Szilágyi Liliána a női 100 méteres pillangóúszás előfutama után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 21-én. fotó: MTI/Kovács Tamás)

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.