Verstappennek valami más jutott eszébe Magyarországról, mint Hamiltonnak

Németh Szilárdnak Verstappen szavai elnyerték a tetszését. Hamiltont LMBTQ-propagandistának nevezte.

2021. július 30., 11:57

Szerző:

Hétvégén rendezik meg a Forma-1-es magyar nagydíjat a Hungaroringen, azonban az esélylatolgatások helyett leginkább a pilóták a Fidesz-kormány „gyermekvédelminek" nevezett törvénnyel kapcsolatos kritikáitól volt hangos a hazai sajtó. Előbb Lewis Hamilton, majd Sebastian Vettel ítélte el a sokak által LMBTQ-ellenesnek aposztrofált törvényt – ezekről korábban a 168 is beszámolt

Németh Szilárd azonban fontosabbnak látta a holland Max Verstappen nyilatkozatát, aki a politikai témákat hanyagolva inkább Magyarország szépségéről beszélt a versenyhétvége előtt. A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint amíg Hamilton LMBTQ-s propagandistaként, valótlanságot állítva beszélt Magyarországról, addig a holland pilóta „európai úriemberként, tisztelettel nyilatkozott vendéglátójáról.”

„Évente általában 2-3 alkalommal, ha tehetem eljövök Budapestre, mert ez egy gyönyörű város, szép épületekkel, amiket érdemes megnézni. A magyar emberek imádják a versenyzést, igazi szenvedéllyel szurkolnak... Kemény itt versenyezni, de ezt akkor értettem meg igazán, amikor először kipróbáltam... A gulyáslevest pedig nagyon szeretem, sosem maradhat ki, ha Magyarországon vagyok” – nyilatkozta a 23 esztendős holland pilóta.

 

(Kiemelt kép forrása: Németh Szilárd Facebook-oldala)