Hamarosan megszólal Gulyás Gergely, fontos kérdésekre jöhetnek válaszok

Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra újságírók kérdéseire válaszol a Kormányinfón.

2021. július 22., 07:54

Szerző:

Hamarosan kezdődik a Kormányinfo Mit, miért tesz a kormány? címmel. A szokásos csütörtöki sajtótájékoztatón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirály Alexandra kormányszóvivő fog beszélni. Várhatóan a gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatos népszavazásról, a járványvédelmi és gazdaságvédelmi intézkedések újabb szakaszáról, és a jelenlévő újságírók jóvoltából a nemrég robbant Pegasus-botrányról is szó lesz.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, az elmúlt napokban a hazai és a nemzetközi sajtó is a Pegasus-botrányként elhíresült megfigyelési ügytől volt hangos. A Direkt36 Telexen publikált cikke szerint egy tényfeltáró kutatás során talált adatbázis arra utal, a magyar kormány már évek óta figyelhet meg ellenzéki újságírókat, politikusokat, üzletembereket a Pegasus nevezetű izraeli kémszoftverrel. A Kormányoldal mindeddig nem reagált érdemben a felvetésekre, várhatóan a mai Kormányinfón az erről szóló kérdésekre is válaszolnia kell majd Gulyás Gergelynek. 

A sajtótájékoztatón a 168 is részt vesz. A felmerülő témák függvényében az alábbi kérdéseket intézzük a miniszterhez:

  • A kormánypárt részéről még senki nem tagadta egyértelműen, hogy a kormány vásárolt az izraeli kémszoftverből. Mikor és kitől érkezik végre a konkrét cáfolat?
  • Milyen eszközökkel tervezi kivizsgálni a kormány az ügyet? Tervezi egyáltalán?
  • Amennyiben nem lesz vizsgálat, mi a biztosíték arra, hogy ez valóban egy baloldali “hisztériakeltés”, ahogy korábban Varga Judit fogalmazott? Hogyan tervezik meggyőzni erről a választókat, és véget vetni a találgatásoknak?
  • A delta variáns gyors ütemben terjed Európában. Ennek tükrében tervezi-e a kormány az országba való be- illetve visszautazások szigorítását?
  • Az egészségügyi dolgozók mellett milyen más csoportok számára merült fel a kötelező oltás lehetősége?
  • Mikor derül ki, kinek mit ajánlanak harmadik oltásként?
  • Mi lesz a magyar hatóságok által kiállított védettségi igazolvánnyal a harmadik oltás után? Elveszti-e az érvényességét azok számára, akik nem veszik fel az oltást, és új igazolványt állítanak ki a harmadik oltás után, vagy nem lesz érdemi változás?
  • Mi lesz a magyar sportolókkal, ha elkezd terjedni a vírus az Olimpiai faluban? Hazajöhetnek, vagy kint kell karanténba vonulniuk?
  • Amennyiben a gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatos népszavazáson a kormány meggyőződésével ellentétes eredmény jön ki, lehet számítani a törvénymódosítások visszavonására?
  • Az iskolákból és a médiából kitiltott szexuális tartalmak mellett hogyan tervezi a kormány a kiskorúak érzékenyítését a homoszexualitás és a nemváltoztatás témájában? Van-e szó a hivatalos iskolai felvilágosítás megreformálásáról, vagy marad minden a régiben?

A Kormányinfo a tervek szerint 9 órakor kezdődik. 

(Kiemelt kép: Kormányinfo pulpitus 2021. július 22-én. Fotó: Merész Márton / 168.hu)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.