Búcsúlevelet írt a Pintér által kirúgott altábornagy

Halmosi Zsolt rendőr altábornagy, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság vezetője nyílt levélben búcsúzott kollégáitól. Halmosit a hétvégén indoklás nélkül távolította el Pintér.

 

2023. október 2., 14:22

Szerző:

Amint arról a 168.hu is beszámolt, a belügyminisztérium szeptember 30-án megjelent közleménye szerint Magyarország belügyminisztere szeptember 30. hatállyal – indokolás nélkül – visszavonta Halmosi Zsolt rendőr altábornagy, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatójának vezetői kinevezését és rendelkezési állományba helyezte.

Az Indexhez eljuttatott búcsúlevél szerint a kirúgott főigazgató számot vetett arról, hogy „milyen értékeket hagy maga után”.

„Amikor 2021-ben belügyminiszter úr megkérdezett arról, hogy vállalnám-e az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság vezetését, elgondolkodtam, de a szervezet jó híre megkönnyítette a döntést. Szándékom volt továbbépíteni, amit az elődeim megteremtettek, s azt hiszem, Önökkel egyetértésben mondhatom, hogy ez nemcsak sikerült, de felfedeztünk, megismertünk új perspektívákat is” – írta Halmosi.

„Ugyan rövid, de annál tartalmasabb évek vannak mögöttünk, hiszen a pandémia idején, majd a szinte azonnal bekövetkező Ukrajnában dúló háború okán keletkezett jelentős többletfeladatokat is magas színvonalon, a jogszabályokat betartva és betartatva, az elvárásokon felül teljesítve végeztük el együtt” – tette hozzá.

Egyúttal utalt arra, hogy megfelelően tejesítette a rábízott feladatokat: „büszkeséggel tölt el, hogy mindig úgy állhattam az elöljáróim elé, hogy a ránk bízott feladatokat szakmailag és emberileg is kiválóan tudtuk teljesíteni, s ezért minden esetben megkaptuk az elismerést, majd újra és újra megszolgáltuk a belénk vetett bizalmat”.

Hozzátette, folyamatosan rendkívüli helyzettel néztek szembe, de büszke arra, hogy az állomány elszántsága és „a munkatársak töretlen tenni akarása, fegyelmezettsége és példátlan összetartása” átsegítette őket a nehézségeken. Egyúttal köszönetet mondott alárendeltjeinek, és azt kérte tőlük, hogy támogassák utódja munkáját.

(Kiemelt kép: Pintér Sándor belügyminiszter és államtitkárai: Bolcsik Zoltán, Dukai Miklós, Fülöp Attila, Maruzsa Zoltán, Rétvári Bence, és Takács Péter, aki a képen balról az első. Forrás: Fülöp Attila államtitkár hivatalos Facebook-oldala)