Kiderült, hogy ki fogja ellenőrizni a márciustól a hálapénzt

2021. január 11., 20:20

Szerző:

Csak márciustól kezdik meg a munkát, addig figyelmeztetik az orvosokat. 

Az ATV Híradójának megkeresésére a Belügyminisztérium közölte: rendőrségnél a Nemzeti Védelmi Szolgálaton belüli szervezeti egység végzi majd a bűncselekmények felderítését.

A portál arra is kíváncsi volt, hogy hogyan fogják végezni az ellenőrzést, és hogy volt-e már „tettenérés” illetve szankciók.

„Figyelemmel arra, hogy az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény vonatkozó rendelkezései 2021. március 1-jén lépnek hatályba, a hálapénzzel kapcsolatos új szabályok is csak ettől az időponttól alkalmazhatóak. Ebben az egyfajta átmeneti időszakban a hatóságok az érintettek felvilágosítására és tájékoztatására, valamint a megelőzésre fordítják energiáikat” – írta válaszában a Belügyminisztérium.  

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.