Halálos lakástűz volt Garán

Meghalt egy ember vasárnap egy kigyulladt sorházi lakásban a szerb határhoz közeli Garán, a tűzeset áldozata nagy valószínűséggel füstmérgezést szenvedett – közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel.

2022. november 6., 17:15

Szerző:

Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője azt írta, vasárnap kora délután érkezett a katasztrófavédelemhez jelzés arról, hogy Bács-Kiskun megyei településen füstöl egy épület, amelyben egy magatehetetlen ember is van.

Két járművel tíz tűzoltó vonult ki a települést átszelő Kossuth Lajos utcában található sorházhoz. A tűzoltók az egyik lakásban egy korábbi tűz még parázsló nyomait és egy holttestet találtak. A lakás egyik szobájában korábban az ágy, az ágynemű és ruhák égtek. Az izzó részeket a tűzoltók eloltották.

Nem zárható ki, hogy a tüzet ágyban dohányzás okozta – tette hozzá a tűzoltó alezredes, jelezve, hogy a tűz keletkezési körülményeit tűzvizsgálati eljárás tisztázza majd.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a lakástüzek többségénél nem a tűz miatti sérülés okoz halált, hanem a felszabaduló füst füstmérgezéshez vezet, ez azonban füstérzékelővel megelőzhető.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI / Komka Péter)

A nap első felében javulnak a látási viszonyok, megszűnik a köd, a rétegfelhőzet az északkeleti megyékben zsugorodik, ugyanakkor délnyugat felől mediterrán ciklon egyre vastagabb magasszintű felhőzete húzódik fölénk – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.