Halálos lakástűz volt Erzsébetvárosban

Meghalt egy ember Budapesten, egy erzsébetvárosi társasházi lakásban keletkezett tűzben – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőhelyettese kedden az MTI-vel.

2023. március 21., 08:55

Szerző:

Dóka Imre közleményében azt írta: egy háromemeletes társasház egyik lakása gyulladt ki a VII. kerületi István utcában. A lakástűz az első emeleti otthon konyhájában a tűzhelyen felejtett étel miatt keletkezett, a lángok a közelben lévő bútorzatot is meggyújtották.

A tűzoltók a sűrű füsttel telítődött lakásban egy embert találtak, akinek az életén már nem lehetett segíteni. A helyettes szóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy a tragédiák megelőzéséért érdemes otthonra füstérzékelőt venni.

(Kiemelt képünk illusztráció: Tűzoltók és az Elmű-Émász Energiaszolgáltató Zrt. szakemberei egy fővárosi társasház földszinti lakásánál, a VII. kerületi Csengery utcában 2021. március 11-én. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.