Májustól újra lehet bérlettel hajózni

A Mahart budapesti körjáratán keddtől péntekig a Budapesti Közlekedési Központ havi vagy annál hosszabb érvényességű bérletével díjmentesen lehet utazni.

2023. április 26., 17:59

Szerző:

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: a hajók a Vigadó téri állomásról indulnak, megállnak az Akadémia kikötőnél, majd a Margitsziget budai oldalánál elhaladva, a Batthyány teret érintve mennek egészen a Nemzeti Színházig, ahol megfordulva visszatérnek a Vigadó térhez.

Aki reggel munkába menne hajóval, annak rossz hírünk van: a hajójárat keddtől vasárnapig 11 és 19 óra között kétóránként indul. Az utolsó járat 20.15-re ér vissza a Vigadó térre. Hétfőn a hajóközlekedés szünetel.

Papíralapú Budapest-bérlettel vagy a BudapestGO-ban megvásárolt digitális bérlettel is lehet hajózni. Mivel a budapesti körjárat nem közszolgáltatás, a kedvezmények nem érvényesek, így a 14 éven aluliak vagy a 65 évnél idősebbek díjmentessége azon nem érvényes – figyelmeztetett a BKK, amely azt is közölte, hogy Szombaton és vasárnap, illetve Budapest-bérlet nélkül a felnőtt napijegy 1500 forintba kerül, hétéves kor alatt az utazás ingyenes. Kutyát és kerékpárt 1000 forintért lehet felvinni a hajókra. A jegy érvényességének napján akár többször is lehet utazni.

(Képünkön: Kilátás egy dunai hajóról a 2010-es években. Fotó: Csanádi Dávid)

Ángyán József, az Orbán-kormány volt államtitkára azt mondta a 24.hu-nak adott interjújában, hogy  Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozíció betöltésére. Az államfőt Dobrev Klára nemrég azzal vádolta meg, hogy külföldieknek játszott ki magyar termőföldeket.