Hajnalban ködfoltok is keletkezhetnek

Élénk szélre, helyenként zivatarra is lehet számítani.

2021. augusztus 18., 17:10

Szerző:

Szerdán napos idő várható több-kevesebb gomolyfelhővel. Néhol kisebb zápor előfordulhat, Borsod-Abaúj-Zemplén megye északi részén zivatar sem kizárt, írja az MTI. Éjszakára csökken a felhőzet, túlnyomóan derült időre van kilátás, de északon, északnyugaton lehetnek felhősebb tájak.

Hajnalra foltokban előfordulhat párásság, illetve főleg a völgyekben ködfoltok. Csütörtökön a nappali gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütés várható csapadék nélkül. A nyugati, északnyugati szél napközben megélénkül, szerdán a középső országrészben meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 15 fok között alakul, a völgyekben és a homokhátságokon lesz a hidegebb, a vízpartokon, városokban a melegebb.A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 24 és 29 fok között valószínű.

 

(Kiemelt kép: Köd napfelkeltekor Sávoly közelében 2021. augusztus 4-én. MTI/Varga György)

 

Az online számlák száma jelentősen nő, napokon belül eléri a kétmilliárdot – mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára. Szerinte Magyarország élen jár a gazdaságfehérítésben, 5,1 százalékos áfarés-értékkel az Európai Unió tagállamai közül a legjobb eredményt érte el az áfacsalás elleni küzdelemben.