Hajnal Miklós lett a Momentum budapesti elnöke

Hajnal beszámolója szerint múlt héten választották meg a párt budapesti elnökének. 

2022. december 9., 14:48

Szerző:

„Múlt héten tartottuk meg a Momentum kerületi vezetőivel a szokásos éves budapesti elnökválasztást. A tisztújításon a helyi szervezeteink nekem szavaztak bizalmat, hogy a következő egy évben a Momentum fővárosi közösségének építésén és a fővárosban élők minél hatékonyabb képviseletén dolgozzak” – írja közösségi oldalán Hajnal Miklós. 

„Nehéz év áll Magyarország mögött, és talán még nehezebb év áll előttünk. Az elhibázott kormányzati válságkezelés a családokat és az önkormányzatokat egyaránt sújtja. Budapest sem kivétel ez alól. Ezért természetesen - bár eddig is sokat dolgoztunk együtt - ebben az új szerepben is várom a közös munka folytatását Soproni Tamás fővárosi frakcióvezetővel és Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettessel” – tette hozzá bejegyzésében Hajnal, aki korábban a párt elnöki székéért is indult, de alulmaradt Gelencsér Ferenccel szemben. 

(Fotó: Mónus Márton/MTI)

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.