Hadházy: Személyesen, hűtőtáskával kell felvenniük a háziorvosoknak a vakcinákat

A független képviselő szerint inkább a katonákat kellene visszahívni a kórházak portáiról, hogy kivihessék az ampullákat.

2021. február 15., 12:52

Szerző:

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő hétfői Facebook-bejegyzésében újabb, a kormány számára kellemetlen levelezésről rántotta le a leplet, azt követően hogy egy héttel ezelőtt Müller Cecília eltévedt levelezését hozta nyilvánosságra.

A friss bejegyzésből kiderül, hogy február elején arról tájékoztattak egy háziorvost, hogy megérkezett a Moderna-szállítmány, annak átvételéért pedig személyesen kell befáradni a Gödöllői Járási Hivatalba, jégakkuval és hűtőtáskával. A Moderna-vakcina tárolása egyébként könnyebb, mint a Pfizeré, előbbi mínusz 20 fok környékén tárolandó, utóbbi mínusz 70 fokon. A bejegyzésből az is kiderül, hogy volt praxis, amelynek mindössze egy ampullát tudtak biztosítani, ez a kormányzati koronavírus-oldal szerint körülbelül 10 idős ember beoltására elegendő.

Hadházy szerint a kormánynak ki kellene dolgoznia a vakcinaelosztás tervét, amellyel kapcsolatban felvetette, hogy akár a kormányhivatal sofőrje, vagy a kórházi portákon lévő katonák is kiszállíthatnák az ampullákat.

(Kiemelt kép: MTI/Ujvári Sándor)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.