Hadházy beintett a köztévének

Erősen indította a hetet Hadházy Ákos. Nemzetközileg egyezményesen ismert, középső ujját felmutató véleménynyilvánítással jelentkezett be a köztévé épülete elől.

2023. június 5., 09:45

Szerző:

A független országgyűlési képviselő nem csak a köztévét minősítette rendíthetetlen kitartással hétfő kora délelőtt, de az ellenzéknek is beintett – még ha csak verbálisan is. Egyúttal újabb ígéretet tett a közmédia kritikájának sajátos kifejezésére.

Mint fogalmazott, „a következő három hónapban(...) minden este be fogok mutatni egy-két kirívóan manipulatív és elfogult tudósítást az előző esti híradóból. És két-három olyan témát is fel fogok sorolni a független sajtó anyagaiból, amelyeknek az úgynevezett közmédia híradójában is ott kellett volna lennie, de a cenzorok nem engedték adásba”.

Emlékeztetett, hogy az eltelt öt évben kétszer szerepelhetett élő adásban ellenzéki vezető politikus, „miközben Orbán Viktor hetente szónokolhatott hosszan a rádióban”.

Megemlítette természetesen a Kunigunda úti 2022. novemberben végrehajtott protest-sátorozását is, amivel szintén a közpénzből fizetett (ál)hírgyár ferdítéseire kívánta felhívni a figyelmet.  

Felhívta a figyelmet arra is, hogy nincs lehetőség „tiszta választásokra” addig, amíg nem választanak konszenzussal elfogadott elnököt a közmédia élére.

Most azonban újratölti a kritikai nehéztüzérségét és közösségi oldalán bejelentette: „a következő hónapban néhány mazochista honfitársunk minden nap megnézi a híradót, hogy összeírja a legkirívóbb hazugságokat és ferdítéseket. A munkájuk nem csak azért fontos, hogy az érzékeny lelkületű híradósok megértsék, miért intett be nekik a fiam, hanem azért is, hogy a magukat ellenzékinek valló pártok is lássák, hogy miért vállalhatatlan, ha nem hajlandóak semmit sem tenni a propaganda legyőzéséért”.

Ezzel a három hónapos offenzívával úgy véli elvégzik azt a munkát, „amit a DK, MSZP és Jobbik delegáltjainak (Debreczeni József, Kránitz László és Silhavy Máté) kellene elvégeznie – havi 700 ezerért – az úgynevezett Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumában” – írta hétfő délelőtti posztjában Hadházy Ákos.

(Kiemelt kép: Hadházy Ákos Facebook-oldal)