Hadházy Ákos: megalázó pénzt fizettek a tanároknak, miközben mások kaszáltak az uniós projekten

Napi 8 ezer forintot kaptak a pedagógusok, mások pár óráért százezer felett.

2021. július 14., 13:13

Szerző:

Makón a hátrányos helyzetű gyerekek ötnapos táboroztatásáért napi 8 ezer forint jutott hét tanárnak az 500 milliós uniós projektből – írja Hadházy Ákos legújabb Facebook-posztjában. A szerinte megalázó összegnél is cinikusabb, ahogyan kiválasztották a jelentkezőket – tette hozzá. Úgy tudja, a tanároknak ajánlatot kellett adniuk, heten 8 ezerért vállalták a munkát, egy tanár 9, kettő pedig 10 ezer forintos "ajánlatot" adott. Utóbbi három pedagógus nem kapott munkát. 

Az ellenzéki politikus szemezgetett az 500 milliós projekt további kiadásaiból. Hetven önkormányzati dolgozó kapott például masszázst a hivatal épületében. Humán fejlesztési tervet írt egy kecskeméti cég 14 millióért, minőségbiztosításra 15 millió ment el. Mint írja, különféle bizarr elnevezésű tanfolyamokra 32 milliót költöttek, ami összesen 750 óra oktatást jelent, vagyis 42 ezer forint/óra elszámolással. Egy Luigi nevű helyi mulatós zenész egy utcai hakniért 144 ezret számolt el, míg ifj. Knézy Jenő pedig egy négy órás műsorért 125 ezret kapott.


(Kiemelt kép: Hadházy Ákos, politikus, független országgyűlési képviselő. Fotó: Dimény András)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.