Ha a kormány nem ad pénzt a Biodómra, Budapest leveszi a kezét a telekről

Kiss Ambrus, Budapest általános főpolgármester-helyettesének elmondása szerint a főváros nem tud az épület fejlesztésére áldozni, éppen elég, hogy fűteni kell annak érdekében, hogy a félkész létesítmény teteje nehogy beomoljon.

2022. november 25., 21:59

Szerző:

Kiss Ambrus, Budapest általános főpolgármester-helyettese azt mondta az InfoRádiónak, hogy nincsenek érdemi tárgyalások a főváros és a kormány között a Biodómról. Amennyiben a kormány nem ad pénzt az épület fejlesztésére, úgy Budapest leválasztja a telket, és átadja a kulcsokat a kormánynak. „Kezdjenek vele amit akarnak, hiszen nem a főváros pénze és döntése van emögött a projekt mögött” – mondta a főpolgármester-helyettes.

Kiss Ambrus azt is közölte, hogy Budapest nem kíván beleadni a fejlesztésbe, éppen elég az épület őrzése és fűtése – és kénytelen fűteni, mert ahogy a projektet felügyelő Bősz Anett az InfoRádiónak korábban elmondta: fűtés híján összeeshet a félkész épület teteje. „Azt ugyanis olyan technológiával építették meg, amelyhez egy megadott, viszonylag állandó belső hőmérséklet szükséges. Ennek híján ugyanis a szerkezet tetején lévő légbuborékok – a kintről is látható fehér háromszögek – előbb-utóbb megadják magukat az időjárás viszontagságainak” – mondta Kiss Ambrus, és hozzátette: „Abban reménykedem, hogy előbb-utóbb a kormány eldönti, mit szeretne kezdeni ezzel a telekkel és a félig felépített intézményével. Mi készek vagyunk továbbra is arra, hogy ezt nekik adjuk, és akkor befejezhetik.”

(Kiemelt képünk: A Biodóm belülről 2019. december 17-én. Fotó: Pásztor Csaba)

 

Szijjártó Péter önkéntes munkásőrszervezetnek nevezte a FARE-t, amiért a tiltott politikai szimbólumok közé sorolta Nagy-Magyarországot, és ennek eredményeképpen a Magyar Labdarúgó-szövetség nem engedélyezheti a nagy-magyarországos molinók, zászlók bevitelét a magyar válogatott mérkőzésein. A külügyminiszter szerint a szervezet döntése a történelmi ismeretek teljes hiányára vall.