Fidesz: Gyurcsány, Gyurcsány, Gyurcsány

„Gyurcsányék a kormányzásuk idején elvettek a nyugdíjasoktól és a dolgozóktól” – közölte a Fidesz a DK pénteki sajtótájékoztatóján elhangzott bér- és nyugdíjemelési ígéretekre reagálva az MTI-vel.

2023. november 10., 16:15

Szerző:

„Teljesen mindegy, mit hazudoznak Gyurcsányék, mindenki emlékszik rá, hogy kormányzásuk alatt épp az ellenkezőjét csinálták, mint amit most ígérgetnek: elvettek egyhavi nyugdíjat az idősektől, elvettek egyhavi bért a közszolgáktól, a nyugdíjakat hagyták elértéktelenedni, a fizetéseket agyonadóztatták, eltörölték a családi adókedvezményt, háromszorosára emelték a gáz és az áram árát” – közölte a Fidesz a közleményében.

Hozzátették: Gyurcsányék évek óta támadják azt a gazdaság-, család- és adópolitikát, amelynek köszönhetően Magyarország gazdasági fordulatot hajtott végre.

„Ha Gyurcsányékon múlna, az infláció is teljesen elszabadulna, mert ők Brüsszelnek behódolva belesodornák Magyarországot a háborúba és az energiaválságba, eltörölnék a rezsicsökkentést és az adócsökkentéseket”

– fogalmazott a Fidesz.

A közleményben azt írták: a kormány intézkedéseinek köszönhetően az infláció 10 százalék alá csökkent, és mindent megtesznek azért, hogy jövőre újra növekedési pályára álljon a gazdaság és emelkedjenek a bérek.

DK: 

Mint ismert, a Demokratikus Koalíció politikusa, Varju László úgy fogalmazott: a kormány újabb brutális megszorítást rejtett el az adótörvények módosításai között. A kabinet egy új különadót vet ki azokra, akiknek van munkájuk, de mellette egyéni vállalkozóként is dolgoznak

„Miután a gürcölő magyarok a havi fizetésükből már megfizették az adót, még egyszer megadóztatják vállalkozóként szerzett jövedelmüket is”

 – jelentette ki az ellenzéki képviselő. Az új különadó több százezer vállalkozót küldhet padlóra

– mondta a politikus, hozzátéve, eközben a külföldi nagyvállalatok, például az ázsiai akkumulátorgyárak szinte semmit nem adóznak.

(Kiemelt kép: a Fidesz eredményvárója a Bálnában - Fotó - Dimény András / 168.hu)