Gyurcsány Ferenc: válasszátok ti is Európát a magyar államiság ünnepén

A DK elnöke kemény szavakat fogalmazott meg. 

2021. augusztus 20., 16:49

Szerző:

A magyaroknak össze kell fognia és harci erővel kell Orbán Viktor rendszere ellen fellépnie Gyurcsány Ferenc szerint. A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke pénteki Facebook-posztjában emlékezett meg augusztus 20-áról, miközben felhívta a követőinek a figyelmét: az államalapító Szent István király is Európát választotta, ezért most az Orbán-rezsim ellen, a demokratikus magyar állam helyreállításával kell küzdeni, hogy újra Európát válasszuk. 

A DK elnöke Facebook-posztjában azt írta, szép hagyomány isteni áldást kérni augusztus 20-án, de ez Orbán Viktor miniszterelnök rendszere ellen nem elég. Kiemelte: „A magyar emberek sokaságának ereje, harca, értő cselekedete kell, hogy helyreállítsuk a demokratikus magyar államot. Az európai magyar államot. István királyunk Európát választotta. Jól döntött. Válasszátok ti is Európát a magyar államiság ünnepén”. 

(Kiemelt kép: Gyurcsány Ferenc beszél a Fussunk össze fiatalok, Budapesten című rendezvényen Budapesten, 2021. augusztus 10-én. Fotó: Adrián Zoltán / 168.hu)

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.