Gyurcsány Ferenc: válasszátok ti is Európát a magyar államiság ünnepén

A DK elnöke kemény szavakat fogalmazott meg. 

2021. augusztus 20., 16:49

Szerző:

A magyaroknak össze kell fognia és harci erővel kell Orbán Viktor rendszere ellen fellépnie Gyurcsány Ferenc szerint. A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke pénteki Facebook-posztjában emlékezett meg augusztus 20-áról, miközben felhívta a követőinek a figyelmét: az államalapító Szent István király is Európát választotta, ezért most az Orbán-rezsim ellen, a demokratikus magyar állam helyreállításával kell küzdeni, hogy újra Európát válasszuk. 

A DK elnöke Facebook-posztjában azt írta, szép hagyomány isteni áldást kérni augusztus 20-án, de ez Orbán Viktor miniszterelnök rendszere ellen nem elég. Kiemelte: „A magyar emberek sokaságának ereje, harca, értő cselekedete kell, hogy helyreállítsuk a demokratikus magyar államot. Az európai magyar államot. István királyunk Európát választotta. Jól döntött. Válasszátok ti is Európát a magyar államiság ünnepén”. 

(Kiemelt kép: Gyurcsány Ferenc beszél a Fussunk össze fiatalok, Budapesten című rendezvényen Budapesten, 2021. augusztus 10-én. Fotó: Adrián Zoltán / 168.hu)