Egy komplett budapesti MSZP-alapszervezet is csatlakozni akart a DK-hoz, de nem Gyurcsányon múlt, hogy ez egyelőre elmaradt

2020. március 3., 16:00

Szerző: Molnár Richárd

– Sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarom a találkozót. Ellenzéki politikusként rendszeresen vannak hivatalos és nem hivatalos találkozóim más ellenzéki pártok politikusaival. Tartom magam ahhoz, hogy a nem hivatalos találkozókról a sajtónak nem beszélek – mondta a 168 Órának Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója és budapesti elnöke, akit azután kerestünk meg, hogy fülünkbe jutott: nem csak Horváth Csaba, Zugló szocialista polgármestere tárgyalt nemrégen Gyurcsány Ferenc DK-elnökkel (erről a 444.hu közölt fotóval illusztrált cikket),

hanem az egyik legbefolyásosabb szocialista politikus, Molnár Zsolt is.

A találkozók jelentőségét az adja, hogy Gyurcsány az ATV hétfő esti műsorában váratlanul közölte: három komplett vidéki MSZP-alapszervezet jelezte átlépési szándékát a Demokratikus Koalícióba, ám a volt kormányfő igyekezett őket lebeszélni erről. A téma azután merült fel, hogy két budapesti MSZP-s polgármester (akik egyaránt az ellenzéki összefogás színeiben nyertek), Kiss László, Óbuda vezetője, valamint Szaniszló Sándor, Pestszentlőrinc első embere is bejelentette: átlépnek a DK-ba.

A 168 Óra úgy értesült, bár Gyurcsány három vidéki pártszervezetről beszélt, valójában két vidéki és egy fővárosi MSZP-alapszervezet akart átlépni a volt miniszterelnök pártjába.

A zuglói MSZP-t nem Horváth Csaba, hanem Tóth Csaba vezeti, így a feltételezés, hogy Horváth a zuglói szervezet kiugrásáról tárgyalt volna Gyurcsánnyal, nem állja meg a helyét. Ezt a verziót lapunknak Molnár Zsolt is határozottan cáfolta, a politikus nem tud ilyen tervekről. Sőt, Molnár szerint konkrét, átlépésre készülő MSZP-szervezetekről sem lehet tudni, ilyenek szerinte a nem hivatalos megbeszéléseken sem kerültek szóba.

Lapunk úgy tudja, hogy egy másik fővárosi MSZP-szervezet tagsága akart csatlakozni a DK-hoz, de elsősorban nem Gyurcsányon múlt, hogy erről lebeszélték a helyi párttagokat.

Horváth Csaba egyébként a 444.hu-nak azt mondta, állítása szerint őt nem biztatta átlépésre a DK elnöke, és korábban is rendszeresen ebédelt együtt Gyurcsánnyal. A 168 Óra kérdéseire Molnár Zsolt azt mondta, az MSZP-ben tudtak a találkozóról, hiszen Horváth hosszú évek óta – már Horváth 2002 és 2006 közötti, II. kerületi polgármesterségétől kezdve – találkozgat a volt kormányfővel.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.