Gyermektragédia Kecskeméten: a szomszédok sem értik, hogyan történhetett meg

Gyászol egy kecskeméti család, hároméves gyermekük a kerítéssel körülvett kerti tóba esett és megfulladt.

2024. március 23., 09:48

Szerző:

Kerti tóba fulladt egy hároméves kisfiú Kecskeméten. A Bors azt írta, a tragédia mindenkit megrázott a környéken. Mint mondták, a szülők mindig figyelmesek és gondosak voltak, vigyáztak a kisfiúra. A kerti tavat egy kerítéssel vették körbe, a kisfiú vélhetően átmászhatott rajta, mielőtt a tóba esett és megfulladt.

A mentők március 19-én kaptak bejelentést kora este, a kertvárosi településrész egyik csendes, nyugodt utcájába vonultak ki. A lap úgy tudja, az eset idején mind a két szülő otthon volt, állítólag hamar észlelték, hogy a gyermek nincs a házban és keresni kezdték. Röviddel később a kisfiú élettelen testét a tóban találták meg. A rémült szülők azonnal értesítették a mentőket is, akik több kocsival siettek a házhoz. 

A mentőszolgálat munkatársai hosszú időn keresztül harcoltak Andor életéért, azonban a kisfiút már nem tudták megmenteni: a gyermek a helyszínen életét vesztette.

„Rendőrök és mentősök is érkeztek, este 11-ig helyszíneltek, nagy felfordulás volt. A szívem összeszorult, amikor megtudtam, mi történt. Ilyet senki nem érdemel, amin most Csilla és Zoli átmennek, de ők aztán végképp nem. Csodálatos emberek és szülők, akik mindig nagyon figyeltek a gyerekükre” – nyilatkozta egy ismerős a bulvárlapnak.

A helyiek egybehangzóan leszögezték: a szülők példás gonddal nevelték egyetlen közös gyermeküket, Andorkát. Mindkét szülőnek volt már korábbi kapcsolatból gyermeke, az egyetlen közös utód Andor volt.

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan hogyan is történt a tragédia, az utcabeliek elmondták: ők sem értik, mi történhetett, hiszen a szülők mindig kiemelten ügyeltek a gyerek biztonságára. A kerti tó az udvar hátsó részében van, de egy kerítéssel lezárva, amit becsuktak, valószínűleg éppen a gyermek védelmében – fogalmaz a cikk.

A Borsnak a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság azt válaszolta, hogy nyomozást indítottak a történtek tisztázása érdekében.

(Kép forrása: Pexels)

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.