Gyerekszöktető tanár: menesztették az iskolaigazgatót

2017. november 22., 17:21

Szerző:

A fenntartó Gál Ferenc Hittudományi Főiskola felmentette annak a középiskolának az igazgatóját, amelynek tanára megpróbált megszökni egy 11 éves fiúval – írja a Mérce.hu.

A tanárt az eset után kirúgták, azonban nem volt világos, az igazgató mikor és mennyit tudott az egészről. Az biztos, hogy a gyerek nem oda járt, Sz. Zoltán robotikaszakkört tartott általános iskolákban, ott ismerte meg a fiút.

Októberben robbant a hír, hogy egy 32 éves békési tanár Londonban akart új életet kezdeni 11 éves diákjával, ezért hamis útlevelekkel megpróbálta megszöktetni a fiút.

A középiskolai tanár számítástechnika-szakkört tartott általános iskolásoknak, így ismerte meg áldozatát, akivel először bizalmi, majd szexuális viszonyba került. A tanár úgy bukott le, hogy a gyerek szülei szexuális tartalmú üzeneteket találtak a gyerek telefonjában. A szülők rögtön feljelentették a tanárt a rendőrségen. Miután kiderült a viszony és elindult a vizsgálat, a tanár hamis útleveleket szerzett magának és a gyereknek Egyiptomból. A tanár megszöktette a gyereket, de a reptéren az iratok vizsgálatakor a személyzetnek feltűnt, hogy hamisak az útlevelek. A tanár embercsempészés és okirat-hamisítás miatt előzetes letartóztatásban van, a kisfiúhoz fűződő viszonyát még vizsgálják.

Az általános iskola igazgatója elmondta a Borsnak, hogy a gyereket egy kórház pszichiátriáján kezelik

Gy. Németh Erzsébet ellen az „Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére!” címmel megjelent online sajtótájékoztatón közzétett állításai miatt tett feljelentést Pölöskei Gáborné, Áder János testvére. Az országgyűlés döntése alapján az eljárás során a politikusra nem vonatkozik majd a mentelmi jog.