Gyerekkori barátja nyolcéves fiát többször megerőszakolta, 15 évet kaphat

Az ügyet másodfokon a Szegedi Ítélőtábla tárgyalja, a vádlott enyhítésért fellebbezett, de az ügyészség szerint megalapozott a 15 év börtön a kisfiút erőszakolónak.

2021. április 14., 12:58

Szerző:

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség, mint másodfokon eljáró ügyészség a büntetések helybenhagyására tett indítványt annak a férfinak az ügyében, aki fenyegetéssel kényszerített szexuális cselekményre egy gyermeket.

A nem jogerős ítélet szerint a vádlott bizalmas kapcsolatot alakított ki gyermekkori barátjának fiúgyermekével, akit 8 és 9 éves kora között közös lakóhelyükön több alkalommal szexuálisan zaklatott és fenyegetéssel szexuális cselekmény végzésére, illetve annak eltűrésére kényszerítette. 

Az elsőfokon eljárt Szolnoki Törvényszék a vádlottat szexuális erőszak bűntette miatt 15 év szabadságvesztésre, 10 év közügyektől eltiltásra és végleges hatályú foglalkozástól eltiltásra ítélte – írta az ügyészség.

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője felmentés érdekében jelentett be fellebbezést.

A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú bíróság ítélete megalapozott, a kiszabott szabadságvesztés tartama arányos és a foglalkozástól eltiltás alkalmazására is törvényesen került sor. Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla jár el.