Gyászol az MSZP, meghalt a párt egyik politikusa

Orosz Sándor 65 éves volt.

2021. július 14., 17:40

Szerző:

Orosz Sándor, az MSZP Országos elnökségének egykori tagja és volt országgyűlési képviselője 65 éves korában meghalt – tudatta az MSZP a Facebookon. A szocialista politikus az Országgyűlés mezőgazdasági állandó bizottságának az elnöke is volt.

„Orosz Sándor igazi óbudai lokálpatrióta volt, minden városfejlesztési és civil ügyben aktívan részt vett. A ma már nagyon elterjedt zöld mozgalmak egyik szellemi atyja. Azért dolgozott, hogy Óbuda sajátos – félig városi, félig vidéki – hangulatát és minél több zöld területét megőrizze” – olvasható a közleményben.

A Facebook-posztban továbbá így méltatták az elhunyt politikust: „Országos és helyi politikusként híresen jó konfliktusmegoldó volt, híve volt a pártok közötti párbeszédnek, és soha nem becsülte le a politikai ellenfeleit, hanem vitapartnernek tekintette őket.” A közlemény szerint munkáját súlyos betegsége ellenére a végsőkig folytatta.

Orosz Sándor 1994-től 2010-ig, 4 cikluson át volt az MSZP országgyűlési képviselője. A gyászhírben írták azt is: képviselőként szakmai érveivel és elkötelezett kiállásával nemcsak saját frakciója, de ellenfelei tiszteletét is kivívta. 1992-től 1994-ig volt a párt Országos Elnökségének tagja.

(Kiemelt kép: Orosz Sándor Fotó: www.ktk-ces.hu)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.