Gyarapodik Orbán vejének a cégbirodalma

Újabb elképesztő fideszes cégháló rajzolódik ki Orbán Ráhel férje körül a Hír24 portál által közölt t. Tiborcz István ezúttal egy olyan cégben vásárolt tulajdonrészt, amelyet Martonyi János volt külügyminiszter rokona alapított. Az ő fia, az újonnan Tiborcz-érdekeltséggé lett cég egyik volt vezetője a fejlesztési minisztériumtól megbízások garmadát elnyerő ügyvédi iroda munkatársa.

2015. május 5., 19:32

A G2G Zrt.-be tavaly tavasszal vásárolta be magát Tiborcz István a Green Investment nevű cégén keresztül, mostanra ő a G2G egyik vezetője is. A társaságot Szendrey Júlia, a Volánbusz Zrt. korábbi jogi igazgatója alapította.

Mint a

Hír24.hu megtudta, Szendrey fia, Nemescsói András Martonyi lányának a férje, aki Tiborcz érkezéséig az igazgatóság egyik tagja volt.

Nemescsói András a Horváth és Társai ügyvédi irodában dolgozik, amely 2010 óta majdnem 900 millió forint értékben kapott a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól megbízásokat.

A Hír24.hu forrása a cégbirodalom bővítése kapcsán csak annyit közölt: az ok pusztán annyi,hogy ezek az emberek „mindannyian szeretik a jó borokat”.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.