Biodom: új ajánlattal áll elő a főváros a kormány számára

A főpolgármester-helyettes sajtótájékoztatót tartott a Biodóm jövőjéről.

2021. október 20., 12:46

Szerző:

Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy 

„Március óta nem reagál a kormányzat arra a fővárosi javaslatra, miszerint a főváros visszaadná az államnak a Biodóm és Pannon Park beruházást, ami a befejezési, építési részét illeti a munkának.

A fővárosi önkormányzat javaslata a Közfejlesztések Tanácsának március 18-i ülésén, hogy fejezze be az állam a Biodóm és Pannon Park beruházásnak az építési munkálatait és utána a főváros saját forrásból az állat- és növénybetelepítést, ha úgy teszik, a szakmai feladatokat látná el az Állatkert vezetésével együtt.”

A kormányzatnak többször is írt levelet a fővárosi önkormányzat, de erre a javaslatra március óta nem érkezik választ a kormánytól. Gy. Németh Erzsébet hozzátette: a főváros vezetése azt szeretné, ha minél hamarabb megnyílna a Biodóm.

„Az Állatkert eddig 44 milliárd forintból építette az épületét, a hátra lévő és a befejezéshez szükséges 15-20 milliárd forintra a fővárosi önkormányzatnak önmagában nincs forrása, ezért tettük ezt a javaslatot”

– közölte. 

„Mivel nagyon régóta nem reagál a kormány a javaslatunkra, ezért egy újabb javaslattal állunk elő számukra. A telek alakítás során a Biodómot, illetve a Pannon Park egy részét önálló telekalakítással leválasztjuk, és ezután azt javasoljuk, hogy vegye át az állam a Biodómot, illetve a Pannon Parkot és utána fejezze be a beruházást.”

– jelentette be a főpolgármester helyettese.

(Kiemelt kép: Az 1,7 hektárnyi területen épülő fedett állat- és növénypark, a városligeti Biodóm 2020. december 29-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.