Gulyás szerint Brüsszel miatt nem nyilvános, honnan kap pénzt a Megafon

A kormámnypárti propagandát folytató Megafon ötmilliárdos támogatásának hátteréről kérdezték Gulyás Gergelyt a kormányinfón. A miniszter válasza szerint azért nem lehet tudni annak forrását, mert Brüsszel. 

2023. szeptember 28., 16:04

Szerző:

A Megafon ötmilliárdos támogatásáról kérdezte Gulyás Gergelyt a kormányinfón a 24.hu. A miniszter arra a kérdésre, hogy miért nem átlátható a Megafon milliárdos támogatásának háttere, azt válaszolta, hogy 

tettek kísérleteket a támogatások hátterének feltárására, ezek az Európai Unió Bíróságán buktak el.

Mint kifejtette: pártok nem kaphatnak külföldről támogatást, a civil szervezeteknek viszont az állami támogatásról kell beszámolniuk. Gulyás válasza szerint azonban a Megafon nem kap állami támogatást, így ez a követelmény nem érinti.

Mint azt megírtuk: korábban a Gulyást kérdező lap tárta fel, hogy a Megafon egyetlen év alatt kétszer annyi pénzt kapott, mint amennyi a teljes ellenzék állami kampánytámogatása volt.

(Kiemelt képünk: Filep Dávid egy önpromotáló Megafon-plakát mellett. Forrás: Megafon FB-oldal)

A napraforgónak és kukoricának jól jött az elmúlt egy hét csapadékos időjárása, de a még aratásra váró búzának és repcének nem - írta csütörtöki agrometeorológiai elemzésében a HungaroMet Zrt.