Gulyás Gergely: újra az asztalon van az ügyeleti orvosok béremelése - videó

A kancelláriaminisztert a Kormányinfó után faggatták a kérdésről. 

2021. augusztus 22., 06:58

Szerző:

A Magyar Hang sokadik alkalommal sem jutott be az egyébként egy hónapos kihagyás után szombaton újra elstartoló Kormányinfóra. A portál a kormányzat hivatalos tájékoztatója után, a Miniszterelnökség felé tartva csípte el a Gulyás Gergelyt, hogy az ügyeleti orvosok béremeléséről, és a szülészetre vonatkozó részletszabályokról kérdezze. A miniszter röviden, de válaszolt: tovább tárgyalják a béremeléseket és szülészettel kapcsolatos szabályokat is.

A magyar kormány régóta adósa azzal, hogy a szülészettel kapcsolatos részletszabályokat megalkossa. A portál arra volt kíváncsi, mikor rendezik ezt a tartozást. A Miniszterelnökséget vezető miniszter ezzel kapcsolatban elmondta: a kérdés folyamatban van, hiszen az ügyben egyeztetnek a Magyar Orvosi Kamarával. 

Az Orvosi Kamara korábban már jelezte, hogy probléma van az ügyeleti orvosok bérével, ugyanis nem érdekeltek abban, hogy ügyeletet vállaljanak, mert ezért csak 70 százalékos bért kapnak. Gulyás Gergely kifejtette: a kérdés már lényegében az asztalon van, egy új előterjesztéssel készülnek, amit az Országos Kórházi Főigazgatóság tesz majd le az asztalra. A villáminterjúról a Magyar Hang videót is készített, ezt itt nézheti meg.

A Kormányinfót egy hónapja tartotta meg utoljára a magyar kormány, így különösen nagy figyelem övezte, hogy ekkora kihagyás után, az auguszuts 20-i hétvégén rendkívüli ülés tartottak. Az előzetes találgatások sok portálnál, így a 168-nál is elkezdődtek, majd Gulyás Gergely miniszter és Szentkirályi Alexandra végül a negyedik hullámmal kapcsolatos védekezésről és az afgán helyzetről számolt be szombaton. 

(Kiemelt kép: Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2020. október 22-én. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)

 

2024. április 21., 15:15

Új és részletes adatsorokat közölt a KSH a nyugdíjakról, és nyugdíjasokról. Ezek szerint nyugdíjban vagy egyéb nyugdíjjellegű ellátásban Magyarországon 2 millió 423 ezer fő részesült 2024 elején, a jogosultak 76%-a korbetöltött öregségi nyugdíjat kapott – írja a statisztikai hivatal alapján a Portfolio.