Gulyás Gergely szerint álhír, hogy az Európai Bizottság a közbeszerzési törvény módosítását kérte volna

A Reuters szerint pontosan ezt kérték. Bánki Erik szerint túlságosan is átláthatóak a közbeszerzések. Gulyás szerint álhír, hogy az EB ilyet kért volna. 

2021. február 9., 12:33

Szerző:

Álhírnek nevezte a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt a sajtóértesülést, amely szerint az Európai Bizottság a közbeszerzési törvény módosítását kérte a magyar kormánytól. A kormány semmilyen, sem hivatalos, sem informális megkeresést nem kapott a brüsszeli testülettől a közbeszerzések ügyében - jelentette ki Gulyás Gergely kedden az MTI-nek, miután előző nap a Reuters hírügynökség értesüléseire hivatkozva az európai bizottsági felszólításról cikkezett a hazai sajtó.

A miniszter azt mondta, a kormány elvárja az Európai Bizottságtól, hogy teremtsen tiszta helyzetet, és azonnal cáfolja a megjelent felvetéseket, mert az ilyen jellegű álhírek aláássák és veszélyeztetik a saját forrásokkal kapcsolatos határozat ratifikációjához szükséges közbizalmat.

Bánki Erik, az Országgyűlés gazdasági bizottságának fideszes elnöke az ATV Csatt című műsorában korábban arról beszélt: több uniós ország nem tölti fel az EU-s közbeszerzési eljárás dokumentációját az Európai Bizottság honlapjára, szemben Magyarországgal, ahol minden szükséges dokumentum a helyére kerül.

(Kiemelt kép: MTI | Máthé Zoltán)