Gulyás Gergely semmit sem tudott a Miniszterelnökségen végzett házkutatásról

Süli János paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter irányítása alatt áll az érintett részleg. 

2022. február 2., 21:39

Szerző:

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Völner-Schadl üggyel kapcsolatban tartott házkutatások kapcsán feltett kérdésre azt mondta, nem tudott a Miniszterelnökségen tartott házkutatásról – írja az RTL.

Az RTL telefonon érte el Gulyást, aki azt mondta, azért nem tudott korábban a házkutatásról, mert bár az érintett részleg formálisan a Miniszterelnökséghez tartozik, valójában Süli János, a paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter irányítása alatt áll. 

Tavaly november 25-én összehangolt akcióban tartottak házkutatást a Miniszterelnökségen, az Emberi Erőforrások Minisztériumában és az Innovációs és Technológiai Minisztériumban a Központi Nyomozó Főügyészség. A nyomozati anyagok alapján azokról a pályázatokról kerestek iratokat, melyekről Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke lehallgatott telefonbeszélgetéseiben egyeztetett Völner Pállal, az Igazságügyi Minisztérium államtitkárával. Schadl akkor már hetek óta letartóztatásban volt, Völner Pált viszont csak később, december 7-én gyanúsították meg.

Az RTL azt írja, Gulyás Gergely elmondása szerint azért sem tudták, hogy a házkutatás nemhogy Völner Pálhoz, hanem akár Schadl Györgyhöz is kapcsolódott, mert kizárólag egy adott céggel, az Aqua Energy Solution Zrt.-vel kapcsolatban kerestek iratokat a Központi Nyomozó Főügyészség emberei. Ráadásul az összes munkatárssal titoktartási nyilatkozatot írattak alá a nyomozók, mindezt pedig minősített eljárás keretében tették. 

(Kiemelt képünk: Budapest, 2021. november 13. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédet mond a Halzl Józsefnek, a Rákóczi Szövetség örökös, tiszteletbeli elnökének emlékére rendezett konferencián a Várkert Bazárban 2021. november 13-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás)