Gulyás Gergely sem tudja, hogy a Fidesz-frakciónak mi a baja Svédországgal

Gulyás Gergely elmondása szerint azért nem szavaznak a svédek NATO-csatlakozásának támogatásáról, mert még vita van róla a frakcióban.

2023. március 23., 11:04

Szerző:

Finnország NATO-csatlakozásának támogatásáról igen, a svédekéről még nem szavaz az országgyűlés, ugyanis a Fidesz-frakcióban még vita van róluk – közölte Gulyás Gergely a kormányinfón.

Hozzátette, hogy nem tudja, hogy a Fidesz-frakciónak mi a baja a svédekkel, de reméli, hogy hamarosan kiegyeznek a döntésről. Szerinte elég valószínű, hogy még tavasszal megszületik a döntés a kérdésben.

Gulyás továbbá cáfolta azt, hogy Törökország döntése miatt nem szavazunk a svédek NATO-csatlakozásáról.

(Kiemelt kép: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. március 9-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

15:24

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.