Ez vár a sztrájkoló pedagógusokra

A miniszter azt is kifejtette, mi a sztrájkról a kormány véleménye. 

2022. február 3., 09:19

Szerző:

Gulyás Gergely a csütörtök reggeli Kormányinfón elmondta, mi vár azokra a pedagógusokra, akik résztvettek a hétfőn megtartott, illegális pedagógussztrájkban

Ahogy arról már beszámoltunk, hiába volt illegális a hétfői pedagógussztrájk a kormány szerint, ez a Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete tagjait és szimpatizánsait hidegen hagyta. Miután pedig a hétfői tiltott sztrájk lezajlott, megkezdődtek a találgatások, hogy vajon mi vár majd a törvényszegő pedagógusokra.

AZ EMMI retorziót jelentett be az illegális sztrájkkal kapcsolatban, azonban ezzel szemben Gulyás Gergely elmondta, hogy

nem került szóba a szerdai kormányülésen a pedagógussztrájk ügye, nem gondolkodtak szankciókon.

Gulyás Gergely szerint a sztrájk maga, az törvénytelen volt, azonban azzal, amiért a pedagógusok sztrájkoltak, a kormány is egyetért. Afelett a tény felett pedig, miszerint ez egy politikai sztrájk volt politikai célzallal, viszont nem szabad elmenni – tette hozzá a miniszterelnökséget vezető miniszter.

„Ez a sztrájk, egy törvénytelen sztrájk volt és az nem helyes, hogy azok az emberek, akik törvénytelen sztrájkban vesznek részt, a jövő generációját oktatják. Ettől még lehet, hogy az a cél, amiért sztrájkolnak jogos, ezzel például mi is azonosulunk”

– mondta Guláys Gergely.

Mik a következményke? 

„Nem született erről semmilyen kormánydöntés és nem is foglalkoztunk ezzel. Inkább a pedagógusok jogos igényeivel, a béremeléssel szeretnénk foglalkozni”

– zárta le mondandóját a miniszter.

(Kiemelt kép: Budapest, 2022. február 3. Gulyás Gergely a Kormányinfó sajtótájékoztatón 2022. február 3-án. Fotó: MTI/Bruzák Noémi)