Gripenek köszöntik a Magyar Honvédség altisztjeit szombaton

Minden évben július közepén tanúi lehetünk annak, hogy Budapest egyik legikonikusabb helyszínen, a Hősök terén az altisztavatás ünnepélyes keretei között több 100 fiatal teszi le altiszti esküjét a haza védelme érdekében.

2023. július 14., 13:57

Szerző:

Az altisztavatás katonai pályafutásuk egyik leginkább meghatározó állomása – írja közleményében a Honvédelmi Minisztérium. Hozzáteszik: életük egyik legfontosabb eseményén Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Magyarország honvédelmi minisztere és Böröndi Gábor altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke köszönti őket először altisztként.

A Magyar Honvédség katonai hagyományait követő egyik legjelentősebb eseményéhez méltón, számos haditechnikai eszközt is felvonultatnak. A rendezvényre kilátogatók megtekinthetik többek között például a LYNX gyalogsági harcjárművet, a LEOPARD 2A4 harckocsit, a Magyar Honvédség Gidrán-jait és Polaris-ait, de díszelgő átrepülés is látható lesz a tér felett M17-es, H145M helikopterek, és Gripenek részvételével.

A Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium hivatalos Facebook-oldalán online közvetítés is elérhető lesz az avatásról.

(Kiemelt kép: a Magyar Honvédség Gripen vadászrepülő-köteléke repül a fővárosi Hősök tere felett az MH Altiszti Akadémián végzett honvéd altisztek ünnepélyes avatásakor 2021. július 17-én. MTI/Balogh Zoltán)