Kiderült, ki vette meg végül Göncz Árpád szolgálati villáját

A Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. honlapja közzétette, egy német-monacói tulajdonban lévő ingatlankezelő cégé lett a néhai köztársasági elnök hivatali rezidenciája.

2022. november 15., 19:27

Szerző:

Bár sokáig nem lehetett tudni, kié lett a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által árverésen értékesített villa, ahol azelőtt 2015-ös haláláig Göncz Árpád, volt köztársasági elnök lakott, a hatóság honlapja most közzétette a részleteket, amelyeket a Napi.hu talált meg és szemlézett.

Ezek szerint Göncz Árpád és felesége egykori háza a kikiáltási ár felett jóval, 833 millió forintért lett a Flovestor Passage Kft-é, ami egy ingatlankezelő cég. Az ingatlan mellé tartozó melléképületekkel és garázzsal együtt a cég 1,186 milliárd forintot fizetett ki.

A Floverstor Passage a hivatalos adatok szerint a Nagy-Britanniában bejegyzett Flovestor Limited tulajdonában álló, ingatlankezelő Kft, érdemi részedéssel bíró tulajdonosa pedig Florian Wilhelm Albrecht Monacóban élő német állampolgár. Albrecht rokonai kezelik budapesti érdekeltségeiket, testvére, Benedikt Florian Albrecht a magyar kft. ügyvezetője. A lap kérdéseket küldött az ingatlan-adásvétellel és építéssel is foglalkozó társaságnak, hogy a Vérhalom téri villa további sorsa után érdeklődjön, de választ nem kaptak.

(Kiemelt kép: Göncz Árpád 2013-ban. Fotó: Cseke Csilla / MTI)