Göncz Árpádról kaphatja új nevét az Árpád híd metrómegállója, de ez akár problémákat is okozhat a külföldi turistáknak

2020. január 15., 17:42

Szerző:

Január végén újabb fővárosi közlekedési csomópont veszítheti el megszokott nevét, az Árpád híd metróállomás a Göncz Árpád városközpont metróállomás nevet kaphatja – számol be saját értesülésére hivatkozva a Facebookon a Közlekedő Tömeg.

Az egyesület felelevenít néhány szükségtelennek tartott átnevezést a közelmúltból: Ferencváros vasútállomás - Málenkij Robot emlékhely, Szent Gellért tér - Műegyetem M, Semmelweis Klinikák M. Kiemelik, ellenzik az átnevezést, és

kérik az érintetteket, hogy még a bevezetés előtt álljanak el tőle.

A Közlekedő Tömeg úgy látja, a folyamatos átnevezésektől nem lesz egyszerűbb a tájékozódás.

Milyen városközpont az, amelyik 4 kilométerre van a város tényleges központjától? Milyen félreértésekhez vezethet ez angolul? – kérdezik.

Elismerik, kétségtelenül vannak szerencsétlen megállónevek, csomóponti elnevezések, amiket akár egy csomagban jó lenne megváltoztatni, de kérik a fővárost, inkább készítsenek egy átfogó koncepciót a budapesti megállónevek jövőbeli egységesítéséről, minthogy félévente egyenként adjanak új nevet közterületeknek, megállóknak.

Tegnap 20:13

A szolgálaton kívüli buszsofőr épp utasként ült egy járaton, amikor arra kérte a két új felszálló fiatalt, hogy vegyenek fel maszkot. Vitatkozni kezdtek, amit leszállás után is folytattak.