Gigademonstrációvá érhet össze este a Kétfarkúak hálaadó békemente és az ellenzék „Áder-üdvözlése"

Míg a Magyar Anyák otthonról üzentek, a Kétfarkúak estére még több paprikasprét, tankelkötést és dühös kiabálást ígérnek egy üres épület felé. A hálaadó békemenet után az államfő lelkiismeretére hatnának civilek, szakszervezetek és ellenzéki pártok.

2018. december 21., 13:38

Szerző:

Több mint háromezer ember biztosra jelezte részvételét, sőt 15 ezren érdeklődésüket fejezték ki a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) Nemzeti Összkarácsonyi Békemenetére. A ma este hatkor kezdődő „hálatüntetés", amely „a Kormány politikája, a politikája, és a politikája mellett" kíván kiállni.

Vagy mégsem?

A kétfarkúak felhívása szerint „szeretnénk megköszönni azt a sok jót, amit idén kapunk az ország vezetésétől". Azt is közzé tették, miért is van oka hálára a magyaroknak:

  • Végre dolgozhatunk 8 napot minden héten.
  • Nem kell többet bajlódnunk a független bíróságokkal.
  • Megszűnt a hajléktalanság.
  • Eltűnnek a bosszantó külföldi egyetemek.
  • És Soros, Soros, Soros, Soros, Soros.

Az utóbbi „különösen fontos most, mikor Soros pénzből égetik fel Betlehemeinket." Éppen ezért az MKKP nemcsak találkozóra hívja a magyarokat a fővárosi Kossuth térre 18 órára, hanem egy kisebb sétára is. Az útvonal Kossuth tér->Roosevelt tér->József Attila u.->Bajcsy->Alkotmány->Kossuth tér lesz, a kétfarkúak pedig annyival egészítették még ki az eseménymeghívót: „gázmaszkot, a Kormánynak kedveskedő ajándékokat, vicces táblákat, kesztyűt és réteges alulöltözetet hozzatok!"

MKKP Nemzeti Összkarácsonyi Békemenet

null

Egyelőre ugyanakkor nem elérhető a fellépők listája, csak annyi, hogy további programpontokat is tartalmaz majd az esemény: „MÉG TÖBB PAPRIKASPRÉ, TANKELKÖTÉS, ÉPÜLETFOGLALÁSOK, KUKÁK BOROGATÁSA, KUKÁK VISSZAÁLLÍTÁSA, SZEMÉTSZEDÉS, DÜHÖS KIABÁLÁS EGY ÜRES ÉPÜLET FELÉ".

További érdekes adalék a Magyar Anyák Hálaadó Üzenete a Kormánynak, hiszen – mint az MKKP írta – vannak, akik családi okokból nem tudnak csatlakozni a Békemenethez, de üzenetükkel támogatják azt. „Bölcsességük és kitartó szeretetük erősítse a Kormány immunrendszerét 2019-ben is" – fogalmaztak a Kétfarkúak.

Mindezek alapján ismét biztosak lehetünk abban, hogy az év eseménye kétfarkúak hálatüntetése lesz, amelyet ugyanakkor egy – remélhetőleg – nem kevésbé jókedvű összellenzéki tiltakozás követ majd. A Civilek a rabszolgatörvény ellen Facebook-csoport által bejelentett, ám valamennyi ellenzéki párt által támogatott, csütörtök óta Ne írd alá, János! helyett Szégyelld magad, János! címen futó demonstrációra már több mint 3600-an jelezték biztosra a részvételüket, 16 ezren pedig érdeklődőként fejezték ki szimpátiájukat.

Noha az esemény este nyolctól tizenegyig van meghirdetve, elképzelhető csúszás, hiszen a Kétfarkúak békemenete nem biztos, hogy visszaér időben a Kossuth térre. Márpedig a szervezők azt kérik, hiába írta alá a rabszolgatörvényt az államfő már csütörtökön, a tiltakozók mégis vonuljanak fel a téli Palotához, azaz a Sándor-palotához a budai Várba.

Szégyelld magad, János!

null

Mindezek alapján egy hosszú kormányellenes, vagy épp Orbánnak hálálkodó, karácsonyi díszkivilágításban gyönyörködő estére érdemes felkészülni a budapestieknek. A vonulós tüntetésre egyébként a pártokon túl több szakszervezet és a diákok érdekképviseletei is mozgósítanak:

Diák-Munkás Szolidaritás: Tiltakozzunk együtt!

null

Ráadásul nemcsak a fővárosban, hanem vidéken is folytatódik a tüntetéssorozat. A Lehet Más Tatabánya, a Momentum Tata, a Jobbik Tatabányai Alapszervezete, az MSZP Tatabánya, a DK Tatabánya, és a Párbeszéd Magyarországért - Tatabánya ugyanis szintén mára szervezett tüntetést.

Lehet Más Tatabánya

Lehet Más Tatabánya. 445 likes. A Lehet Más a Politika tatabányai szervezetének hivatalos oldala

És Győr sem marad ki a sorból, ott civilek szervezésében vonulnak utcára a kormánnyal elégedetlenek:

Tüntetés a Demokráciáért, és séta

null