Gépjárműadó – Fontos változást jelentett be a NAV

A gépjárműadó második részlete és az esetlegesen korábban elmaradt összegek is befizethetők a NAV mobilappjában – hívta fel a figyelmet pénteki közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

2023. szeptember 8., 17:47

Szerző:

A közleményben emlékeztetnek, hogy a gépjárműadó második részletét szeptember 15-ig kell befizetni a 10032000-01079160 számú, NAV belföldi gépjárműadó bevételi számlára. 

Az adó rendezése idén is lehetséges a NAV-Mobil gépjárműadó-menüpontjában. 

Átutalás esetén a közlemény rovatba az adószámot vagy az adóazonosító jelet kell beírni, nem a rendszámot - jelezték. Ha ez elmarad, akkor a NAV nem, vagy csak késve tudja a befizetőt azonosítani. 

A NAV Ügyfélportál (ÜPO) felületén belépéskor a felhasználó azonnal látja a NAV által nyilvántartott adatait és az adószámlája nettó egyenlegét és tartozás esetén azonnal rendezheti is. 

A felhasználóknak az adóhatóság azt tanácsolja, hogy amennyiben szeptember 15. előtt ellenőrzik adataikat, a lekérdezési időszak végét szeptember 15. utánra állítsák át, mert a gépjárműadó második részletének összege csak így lesz látható az adószámla 410-es adónemén.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: JULIAN STRATENSCHULTE / DPA / AFP