Elég nagy gazdatüntetés szerveződik Budapestre

Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő és a Magyar Kacsa- és Lúdszövetség elnöke szerint még a nyáron 1500 állatartó érkezne a fővárosba, hogy ellehetetlenítésük ellen tiltakozzanak.

2022. július 16., 15:18

Szerző:

Még a nyáron sor kerülhet egy nagyszabású gazdatüntetésre Budapesten Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő és a Magyar Kacsa- és Lúdszövetség elnöke szerint. A Magyar Hang arról ír, Szabó mindösszesen 1500 érdeklődő gazdát tart számon, akik más lehetőség nem lévén így próbálják helyzetük javulását elérni.

Szabó beszámolt arról is, az aszály és a jégkárok után az általa képviselt tenyésztők nem kaptak semmiféle kompenzációt a kormánytól, a kamarák nem képviselik az érdeküket, illetve a rezsicsökkentés visszavágása is súlyosan érintheti amúgy sem túl jó helyzetüket. Arról is beszélt, Budapest után nagyobb vidéki városokban is tüntetnének.

(Kiemelt kép: Magyar kacsa- és lúdtenyésztők tüntetése a Bács-Kiskun megyei Mélykúton 2022. februárjában. Fotó: Likvid-Kontroll Kft, Facebook)

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.