Gattyán szerint mindkét múlttal le kell számolni

A milliárdos, ha kell, több száz millió forintnál is többet költ a kampányra. 

2022. január 28., 19:58

Szerző:

Rengeteg választókörzetben megvan már a végleges képviselőjelölt, de a listával kivárnak addig, míg le nem adják az ajánlóíveket – mondta Gattyán György, a Megoldás Mozgalom alapító elnöke az InfoRádió Aréna című műsorának adott interjújában. A milliárdos arról is beszélt, hogy nagyon jól halad pártja építése, és ha kell, akár több száz millió forintnál is többet költenek majd kampányra, mert valódi alternatívát akarnak kínálni. 

Gattyán az interjúban többek között a következőket állította:

  • pártja a Megoldás Mozgalom egy mérsékelten szabadelvű formáció;
  • már megvan a 106 képviselő-jelöltjük, de még mindig válogatnak a jelöltek közül, hogy a legalkalmasabb ember indulhasson a választásokon;
  • a szolgáltató állam fogalmát kívánják bevezetni;
  • annyi pénzt költenek majd a kampányra amennyit csak szükséges, ez akár több száz millió forintnál is több lehet;
  • jelenleg Gattyán maga a párt miniszterelnök-jelöltje;
  • az ajánlóívek leadásáig várnak a listaállítással;
  • nem zavarja, ha nem kerülnek be a parlamentbe.
„Cipeljük magunkkal a harmincéves múltat. Mintha Magyarország gúzsba maradt volna. Le kell számolni ezzel a két múlttal, mert Magyarország sosem lesz rendben – hangsúlyozta, és hozzátette: – Ha jól működne Magyarország, akkor nekem nem kellene itt ülnöm”

– mondta a milliárdos az Inforádiónak.

(Kiemelt kép: Gattyán György, a Docler cégcsoport alapító-tulajdonosa a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központban tartott adományátadáson 2020. május 7-én. Hatvan teqball-asztalt kaptak adományként magyarországi gyermekotthonok a Docler cégcsoport felajánlásaként. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)

2022. május 21., 11:11

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Szerbiába utazott, ahol Aleksandar Vucsics szerb államfővel közösen megnyitja a 89. Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásárt.