Gallyra vágja az önkormányzatokat az energiaválság

Semmi jóra nem számíthatnak az önkormányzatok a kormánytól, pedig még a fideszes székesfehérvári polgármester szerint is támogatásra lesz szükségük.

2022. szeptember 29., 20:23

Szerző:

A kormány nem lát esélyt arra, hogy az önkormányzatok hatósági áron kapjanak energiát – mondta Gulyás Gergely miniszer a kormányinfón.

A fideszes Cser-Palkovics András és Karácsony Gergely főpolgármester ugyanakkor egy csütörtök délelőtti konferencián arról beszélt, elkerülhetetlen, hogy az energiaválságban a kormány támogassa a településeket – derül ki az RTL Híradójából.

Közben egy, a Párbeszéd által nyilvánosságra hozott jegyzőkönyv szerint az állami Energiahivatal és a gázszolgáltatók tömeges kikapcsolásra számítanak a közeljövőben a vállalkozásoknál.

(Kiemelt képünk illusztráció: Combino az Erzsébet körúton, ahol nem világítanak a lámpák 2013. április 12-én. MTI Fotó: Sóki Tamás)

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.