Gallyra vágja az önkormányzatokat az energiaválság

Semmi jóra nem számíthatnak az önkormányzatok a kormánytól, pedig még a fideszes székesfehérvári polgármester szerint is támogatásra lesz szükségük.

2022. szeptember 29., 20:23

Szerző:

A kormány nem lát esélyt arra, hogy az önkormányzatok hatósági áron kapjanak energiát – mondta Gulyás Gergely miniszer a kormányinfón.

A fideszes Cser-Palkovics András és Karácsony Gergely főpolgármester ugyanakkor egy csütörtök délelőtti konferencián arról beszélt, elkerülhetetlen, hogy az energiaválságban a kormány támogassa a településeket – derül ki az RTL Híradójából.

Közben egy, a Párbeszéd által nyilvánosságra hozott jegyzőkönyv szerint az állami Energiahivatal és a gázszolgáltatók tömeges kikapcsolásra számítanak a közeljövőben a vállalkozásoknál.

(Kiemelt képünk illusztráció: Combino az Erzsébet körúton, ahol nem világítanak a lámpák 2013. április 12-én. MTI Fotó: Sóki Tamás)

17:50

Megállapodást kötött a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó BDPST Group a Gellért Szálló megvételéről, a vállalat az Indotek csoporttól vásárolta meg a hotelt birtokló cégcsoportot.