Galla Miklós tagadja a nyilvános meztelenkedést és rágalmakról beszél

A humorista nyílt levelet írt a közmédia kuratóriumának.

2021. augusztus 18., 13:40

Szerző:

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Galla Miklóstól június elején váratlanul visszavonták a Karinthy-gyűrű elismerést, arra hivatkozva, hogy a közmédia szerint méltatlan az elismerésre – minden bizonnyal egy színpadi megjelenése során végrehajtott meztelenkedés miatt. Nem sokkal a döntés előtt Galláról olyan téves hírek láttak napvilágot, miszerint csatlakozott Karácsony Gergely 99 Mozgalmához – a humorista ezt később cáfolta, viszont nem tartja kizártnak, hogy ez vezethetett a Karinthy-gyűrű visszavonásáig. A humorista hónapokkal később sem hagyott fel a gyűrű utáni vágyakozással, ezért most nyílt levelet írt a Duna Médiaszolgáltató vezérigazgatójához és az MTVA szakmai kuratóriumához – írja a Telex. A nyílt levélben az alábbiak olvashatók:

„Tisztelt Dobos úr, tisztelt kuratóriumi tagok!

Ezúton kívánom felhívni a figyelmüket, hogy a Karinthy-gyűrű tőlem történő visszavonása teljesen igaztalan, bizonyíthatatlan vádak alapján történt. Semmiféle nyilvános meztelenkedésben nem vettem részt. Egy huszadrangú színészecske gyártott hamis bizonyítékokat ellenem. A tehetségtelenség bosszúja a tehetség ellen. A vádaknak semmilyen valóság alapjuk nincs. Rágalmak. Önök ezeket anélkül fogadták el, hogy engem megkérdeztek volna. Az értékrendem teljesen összeegyeztethető bármilyen európai, kulturált és magas művészi színvonalú értékrenddel. A múltam ugyanolyan makulátlan és hófehér, mint a jövőm. Humorista vagyok, színész, zeneszerző, dalszövegíró, színházi rendező és absztrakt festő. Kérem, adják át a nekem jogosan járó, negyven év munkájával kiérdemelt Karinthy-gyűrűmet, és tegyék lehetővé, hogy ismét szerepelhessek a Közmédia rádiós és televíziós műsoraiban. Köszönöm.

Üdvözlettel: Galla Miklós”

(Kiemelt kép: Galla Miklós Facebook-oldala)

 

 

A hétvégén is folytatódik az alapvetően napos idő, de szombaton egy hidegfront miatt előfordulhat záporeső és sokfelé élénk, néhol erős lehet a szél. Vasárnapra néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

Tizenöt Siemens mozdonnyal bővül a magyar vasúttársaság flottája, a járművek október második felétől állnak szolgálatba a belföldi InterCity és a Bécsbe közlekedő EuroCity vonalakon. A mozdonyflotta bővítésével pontosabbá és kiszámíthatóbbá válik a vonatközlekedés – közölte a MÁV-Start. Egy vasúti szaklap szerint viszont nem olyan rózsás a helyzet: valójában kényszerből kell bérelnünk, mivel Lázár János lefújta a 115 mozdony beszerzésére kiírt tendert.