Galla Miklós tagadja a nyilvános meztelenkedést és rágalmakról beszél

A humorista nyílt levelet írt a közmédia kuratóriumának.

2021. augusztus 18., 13:40

Szerző:

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Galla Miklóstól június elején váratlanul visszavonták a Karinthy-gyűrű elismerést, arra hivatkozva, hogy a közmédia szerint méltatlan az elismerésre – minden bizonnyal egy színpadi megjelenése során végrehajtott meztelenkedés miatt. Nem sokkal a döntés előtt Galláról olyan téves hírek láttak napvilágot, miszerint csatlakozott Karácsony Gergely 99 Mozgalmához – a humorista ezt később cáfolta, viszont nem tartja kizártnak, hogy ez vezethetett a Karinthy-gyűrű visszavonásáig. A humorista hónapokkal később sem hagyott fel a gyűrű utáni vágyakozással, ezért most nyílt levelet írt a Duna Médiaszolgáltató vezérigazgatójához és az MTVA szakmai kuratóriumához – írja a Telex. A nyílt levélben az alábbiak olvashatók:

„Tisztelt Dobos úr, tisztelt kuratóriumi tagok!

Ezúton kívánom felhívni a figyelmüket, hogy a Karinthy-gyűrű tőlem történő visszavonása teljesen igaztalan, bizonyíthatatlan vádak alapján történt. Semmiféle nyilvános meztelenkedésben nem vettem részt. Egy huszadrangú színészecske gyártott hamis bizonyítékokat ellenem. A tehetségtelenség bosszúja a tehetség ellen. A vádaknak semmilyen valóság alapjuk nincs. Rágalmak. Önök ezeket anélkül fogadták el, hogy engem megkérdeztek volna. Az értékrendem teljesen összeegyeztethető bármilyen európai, kulturált és magas művészi színvonalú értékrenddel. A múltam ugyanolyan makulátlan és hófehér, mint a jövőm. Humorista vagyok, színész, zeneszerző, dalszövegíró, színházi rendező és absztrakt festő. Kérem, adják át a nekem jogosan járó, negyven év munkájával kiérdemelt Karinthy-gyűrűmet, és tegyék lehetővé, hogy ismét szerepelhessek a Közmédia rádiós és televíziós műsoraiban. Köszönöm.

Üdvözlettel: Galla Miklós”

(Kiemelt kép: Galla Miklós Facebook-oldala)

 

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.