Galgóczi Ágnes: Kell az oltás, hogy elkerüljük a negyedik hullámot

A járványügyi osztályvezető azt kérte, az is regisztráljon az oltásra, aki eddig ezt még nem tette meg, hiszen csak így tud időpontot foglalni a vakcinákra, és a háziorvosok is kizárólag ezután adhatnak oltást.

2021. május 2., 13:04

Szerző:

A koronavírus-járvány harmadik hulláma leszállóágba került, de továbbra is fontos az oltási program folytatása, mivel azáltal elkerülhetők az újabb súlyos járványhullámok – mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője vasárnap a közmédiának.

Galgóczi Ágnes szerint minél nagyobb a lakosság átoltottsága, annál kisebb az esélye egy újabb súlyos járványhullám kialakulásának. Kiemelte, minden oltóanyag hatékony, valamint biztonságos és megvéd a kórházba kerüléstől.

Hozzátette, hogy az idősotthonok átoltottsága mostanra elérte a 80 százalékot, ami lehetővé tette, hogy az intézményekben felfüggesszék a látogatási tilalmat.

Galgóczi Ágnes azt kérte, az is regisztráljon az oltásra, aki eddig ezt még nem tette meg, hiszen csak ezt követően lehet időpontot foglalni a vakcinákra, illetve a háziorvosok is kizárólag ezután adhatnak oltást.

(Kiemelt kép: koronavirus.gov.hu)