Süt a nap, Budapesten elkezdődött a fűtési szezon

2019. szeptember 15., 15:32

Szerző:

Ma elkezdődött a fűtési időszak a fővárosban. A szolgáltatói berendezéseket fűtésre alkalmas állapotba helyezik a mintegy 240 ezer fővárosi lakossági és a csaknem 7 ezer üzleti fogyasztó számára. Valamennyi épületben a felhasználók által a távhőszolgáltatóval (Főtáv) kötött üzemviteli megállapodásnak vagy eseti megrendelésnek megfelelően kapcsolják készenléti állapotba a fűtést, és kezdődik meg - a külső hőmérséklet függvényében - a fűtésszolgáltatás.

Fotó: Pixabay

Az üzemviteli megállapodásban foglaltaktól eltérő eseti rendelkezéssel történő fűtés indítása, leállítása szeptember 15-október 14., valamint április 15-május 14. közötti időszakban kizárólag egy alkalommal díjmentes. Minden további, illetve egyéb időszakban igényelt "eseti rendelkezés" térítésköteles.

Az eseti rendelkezés nyomtatvány megtalálható a szolgáltató honlapján, a www.fotav.hu portálonn.

A fűtési időszak szeptember 15-étől május 15-éig tart.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.