Füstpróbát tartanak az M3-as metróvonal egyes állomásain hétvégén

Füstpróbát tartanak a Ferenciek tere, Deák Ferenc tér M3-as metrómegállóban szombaton és vasárnap.

2022. november 30., 17:27

Szerző:

Az M3-as metróvonal középső szakaszának átadás előtt álló két állomásán – Ferenciek tere, Deák Ferenc tér – befejeződik a hő- és füstelvezető rendszer megfelelőségének tesztelése. Az utolsó füstpróbával véget ér az új berendezések hatékony működésének ellenőrzése – írta a BKV közleményében.

A metró szellőző kivezetésein – metróállomások körüli műtárgyaknál – füst kiáramlására lehet számítani, naponta akár több alkalommal is. Az előállított égésterméknek sem az állomások kijelölt biztonsági zónáiban, sem a felszíni füstkivezető nyílások környezetében nincs egészségkárosító hatása.

Az utolsó füstpróba helyszíne:

Deák Ferenc tér állomás. A Kálvin tér és Arany János utca állomások közötti szakaszon tapasztalhatnak füstkiáramlást.

A füstpróba időtartama:

 2022. december 3-4. (szombat-vasárnap) 8:00-19:00 óra között és december 8. (csütörtök) 23:00-3:00 óra között.

(Fotó: BKV)

16:59

A vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár gyakorlatozik a jövő hét elején Szolnokon, ezért megnövekedett hanghatásra kell számítani – közölte a szolnoki polgármesteri hivatal közleményben.

I. Judit, a Vácott ismert kineziológus és kétgyermekes édesanya szerda este 11-kor tűnt el. Ismerősei Facebook-felhívásokban és személyesen is keresték, ezrek osztották meg az eltűnéséről szóló posztokat, illetve a rendőrség is az eltűnt emberek körözési listájára tette őt. Pénteken aztán találtak egy holttestet a Dunánál.

A szombat éjfélig tartó havazás, havas eső és viharos széllökések miatt adott ki figyelmeztetést az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Azt kérik, csak megfelelő műszaki állapotú, a szokásosnál jobban megtankolt, a téli körülményekre felkészített  járművel induljanak csak útnak.