FRSZ: 120 ezer rendvédelmi dolgozót olthatnak be hamarosan

Január végén indult a rendvédelmi dolgozók oltási igényének felmérése.

2021. február 5., 15:33

Szerző:

Hamarosan több mint 120 ezer rendvédelmi dolgozó kaphatja meg a koronavírus elleni vakcinát – értesült a Népszava. Eddig ugyanakkor sem az oltás várható helyéről és időpontjáról, sem az oltóanyag típusáról nem értesítették az érintetteket.

A rendőrségnél január végén kezdődött meg az igényfelmérés az oltásról, a Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ) szerint

az ötvenezres állománynak a harmada oltatná be magát.

Dávid Tibor, az FRSZ főtitkárhelyettese azt mondta a lapnak: nagy a bizonytalanság, ki milyen oltást kaphat és bíznak abban, hogy nem egyfajta vakcinát erőltetnek rá a dolgozókra, és ha egy típust elutasítanak, még nem zárják ki őket a programból. 

A lap megkereste az oltási renddel kapcsolatban a rendőrséget, a honvédelmi tárcát, a büntetés-végrehajtást, a Nemzeti Adó és Vámhivatalt (NAV) és a katasztrófavédelmet, illetve ezen szerveket felügyelő minisztériumokat is. A NAV válaszolt annyit, hogy türelmet kérnek.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI | Máthé Zoltán)

 

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.