A pénzügyminiszter távozását követeli Karácsony Gergely

A Magyar Államkincstár 5,6 milliárd forintot vett le inkasszóval a Fővárosi Önkormányzat számlájáról. A főpolgármester ezért Varga Mihályt tartja felelősnek.

2023. november 24., 09:25

Szerző:

Amint arról a 168.hu is beszámolt, a Fővárosi Önkormányzat csütörtökön tett feljelentést hivatali hatalommal való visszaélés miatt, miután a Magyar Államkincstár 5,6 milliárd forintot vett le inkasszóval a számlájáról.

Mindezt annak ellenére lépte meg, hogy a szolidaritási hozzájárulás vitatott mértéke miatt indult per részeként a főváros jogvédelmet élvezett – írja a hang.hu.

Az önkényesnek tartott tranzakció miatt ismeretlen tettes ellen hivatali hatalommal való visszaélés miatt feljelentést tesz a fővárosi önkormányzat.

Karácsony Gergely reggeli posztjában

a pénzügyminiszter lemondását követelte, mert lopás történt, és ezért a pénzügyminiszter a felelős.

Mint fogalmazott „épp eleget fizettünk már, a bíróság pedig kimondta, hogy a fővárosi közszolgáltatások további zavartalan működése előrébb való, mint a jogilag is vitatott kormányzati sarc kifizetése. Ehhez képest az államkincstár újabb 5,5 milliárdot inkasszált a számlánkról. Ez egyszerű lopás, és hatalommal való visszaélés, amiért Varga Mihály pénzügyminiszter a felelős!”

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely beszél az Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott közös ellenzéki megemlékezésre, az Andrássy út–Dózsa György út sarkán. Budapest, 2021. október 23. Fotó: Adrián Zoltán/168.hu)