4 milliárd dollár értékű kibocsátás, tovább erősödik a forint

Csütörtök reggel erősebb forintra ébredtünk.

2021. szeptember 16., 09:05

Szerző:

Emelkedett kissé a forint árfolyama csütörtök reggelre az előző esti jegyzéshez képest a nemzetközi devizapiacon, írja az MTI. A főbb devizák jegyzése csökkent kissé, az eurót a szerda esti 349,30 forint után 349,01 forinton jegyezték reggel nyolc óra előtt, a dollár jegyzése 295,69 forintról 295,56 forintra, a svájci franké pedig 321,54 forintról 321,16 forintra ment le.

A forint szerdán erősödött. Magyarország kedden több mint 4 milliárd dollár értékben bocsátott ki kötvényt csaknem négyszeres túljegyzés mellett, kedvező feltételekkel, alacsony kamattal, hosszú, 10, illetve 30 éves futamidővel, szerdán pedig 1 milliárd eurónyi, 7 éves futamidejű kötvényt értékesített.

A hét eleje óta a forint 0,2 százalékkal erősödött az euróval, 0,1 százalékkal a dollárral, és 0,4 százalékkal a svájci frankkal szemben. Csütörtök reggeli jegyzésén a forint 3,8 százalékkal erősödött az év eleje óta az euróval, 0,4 százalékkal a dollárral és 4,3 százalékkal a svájci frankkal szemben.

(Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: Shutterstock)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.