Fontos bejelentést tett Nagy Márton

A november 17-én megtörtént bejegyzésével megalakult a Nemzeti Tőkeholding Zrt. Az intézmény felállításával egy központilag irányított, hatékony, állami hátterű finanszírozási rendszer jön létre, amely hozzájárul, hogy mintegy 1000 milliárd forintnyi új forrás kerüljön a gazdaságba, jelentette be keddi közleményében Nagy Márton, gazdaságfejlesztési miniszter.

2022. november 22., 11:31

Szerző:

A Nemzeti Tőkeholding Zrt. vezetésére Katona Bencét, a Hiventures Zrt. vezérigazgatóját kérte fel Nagy Márton, aki a tőkeholding vezetőjétől elvárja, hogy tegye hatékonyabbá és eredményesebbé az állami hátterű tőkealapok működését, és olyan keretrendszert működtessen, amely érdemben járul hozzá a hazai vállalkozások fejlesztéséhez és megerősítéséhez, a külföldön eszközölt befektetések elősegítéséhez, továbbá a magyar gazdaság teljesítményének növeléséhez.

Közleményében Nagy Márton kitért arra, hogy az elhibázott szankciók szerte Európában próbára teszik a vállalkozásokat és soha nem látott nyomás alá helyezték a nemzetgazdaságokat. A recesszió elkerülése, a teljes foglalkoztatottság megőrzése, valamint a családok megvédése érdekében a magyar kormány eddig 11 pontból álló akciótervet dolgozott ki, amelyben szerepelt a tőkeholding alapítása.

(Kiemelt kép: Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. május 26-án. Fotó: Balogh Zoltán/MTI)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.