Fojtogatni kezdte az eladót egy győri nő, aki nem vette fel a maszkját

Nem vette fel a maszkot és bár otthagyta a pénzt, elvitte az árut, később pedig fojtogatás és karmolás lett a szóváltás vége.

2021. április 13., 09:50

Szerző:

Egy 48 éves nő tavaly szeptemberben egy győri élelmiszerboltban akart vásárolni, de nem vette fel a szájmaszkját. A dolgozók rászóltak, mire ő kiabálni kezdett az eladókkal, végül pedig egy 2000 forintos bankjegyet dobott a pénztárszalagra, és a kiválasztott termékekkel kisétált - írja az ügyészség

Ez azonban szabálytalan fizetésnek minősül, ezért az üzletvezető a renitens vásárló után ment az utcára és megpróbálta visszatartani úgy, hogy megfogta a kerékpárját. A nő ekkor megfogta az eladó nyakát, és meg is karmolta. Mindezek után a Győri Járási Ügyészség vádat emelt vele szemben garázdaság miatt. Akár két évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetik a bírósági eljárás végén.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.