Fizetnie kell Kósa Lajos barátjának, ha az ő felelőssége volt a recski sárlavina

A recski sárlavina is szóba került a kormányinfón.

2023. augusztus 24., 16:51

Szerző:

A csütörtöki kormányinfón a recski sárlavináról kérdezte a 24.hu Gulyás Gergelyt. A miniszter nem tartja lassúnak a két hónapja tartó vizsgálatot, szerinte egy ilyen bonyolult esetben a közigazgatási eljárás 4-5 hónapig is eltarthat. Gulyás Gergely azt mondta, hogy „meg kell várni a vizsgálat végét”. Hozzátette: ha a kormány valahol előzetes kártalanítást fizetett, és valaki olyan jogsértő magatartást tanúsított, amellyel a kárt előidézte, akkor a kormánynak van lehetősége vele szemben a kárigényt érvényesíteni. 

A visszakérdezésre, miszerint ha a vizsgálat megállapítja, hogy a cég – vagyis Fiák István, Kósa Lajos fideszes politikus barátjának a bányája – hibázott, akkor az állam visszafizetteti-e velük a kártalanítást, Gulyás Gergely igennel válaszolt. A 24.hu azt írja, hogy az Opten szerint a cégnek nincs céltartaléka, saját tőkéje is mindössze 1,2 millió forint, és több mint 360 milliós hitelt nyög.

(Kiemelt képünkön:Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón. Fotó: MTI/Kovács Tamás)