Fizetésemelést ígérnek a rendőröknek és a katonáknak, de több tízezer kéz csak a semmibe markol

2017. december 28., 22:57

Szerző:

Bár jövőre a katonák és a rendőrök bére is emelkedik bruttó öt százalékkal, ebből a rendvédelmi szervek munkatársai közül sokan kimaradnak – derül ki az ATV riportjából. Kontrát Károly belügyi államtitkár csütörtöki sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a rendőrség jövőre 22 milliárd forinttal több pénzt kap – karácsony előtt 587 új rendőrautót adtak át a 2017-ben összesen vásárolt 2600-ból –, de ebből nem futja mindenkire, Pongó Géza, a Független Rendőr Szakszervezet főtitkára a hírtelevíziónak legalábbis úgy nyilatkozott, hogy a hivatásos állomány mellett rengeteg köztisztviselő is dolgozik a rendőrségeken, ők pedig korábban sem kapták meg a megígért fizetésemelést. „Úgy látjuk, hogy több ezer, ha nem tízezer lesz azoknak a száma, akik semmilyen bérfejlesztést nem fognak kapni. Lesznek, akik egy és öt százalék között kapnak, és egy szűk réteg lesz, amely megkapja az egész ötszázalékos emelést” – mondta a szakszervezeti vezető.

 

Ezzel párhuzamosan a Honvédelmi Minisztérium államtitkára is bejelentette, hogy a katonák számíthatnak bruttó ötszázalékos emelésre, legalábbis a 2015-ös bérükhöz képest, csakhogy ez az ígéret az LMP szakpolitikusa, Demeter Márta szerint több sebből vérzik. Egyrészt azért, mert az öt százalék még a vásárlóértékét sem tartja ennyi idő alatt, másrészt azért, mert a Magyar Honvédség állományából nyolcezer katona hiányzik. Emiatt a most szolgálatot teljesítőknek hatmillió órányi pluszfeladatot kellett vállalniuk – hívta fel a figyelmet Demeter Márta, aki egyszerűen csak látványpékségnek nevezte a Magyar Honvédségnél jelenleg zajló fejlesztéseket.

Arról, hogy az Orbán-kormány melyik szakma képviselőit hogyan verte át, ebben a cikkükben írtunk részletesen. 

13:16

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

12:02

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.